Βρεφονηπιακός σταθμός στο Χαλάνδρι - Μίχου, Μαρία
[Διερέυνηση στον τρόπο που η εξέλιξη του ατόμου μπορεί να αποτυπωθεί και να διαβαστεί μέσα στον χώρο. Αφορμή για την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος στάθηκε το έντονο ενδιαφέρον μας για τον σχεδιασμό του χώρου εκείνου όπου συντελείται η διαδικασία ανάπτυξης του παιδιού από τους πρώτους μήνες της γέννησης του ως τα έξι χρόνια της ζωής του. Επίσης μεγάλη πρόκληση για μας στάθηκε το γεγονός ότι σχεδιάσαμε ένα κτίριο του οποίου οι διαφοροποιημένες ομάδες χρηστών έχουν διαφορετικές ανάγκες. Η κεντρική ιδέα της σύνθεσης μας είναι η δημιουργία ενός ρευστού κοινόχρηστου χώρου και η διαπλοκή του εσωτερικού με τον υπαίθριο χώρο].