Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Ζάκυνθο : μια πρόταση για το μέλλον - Φαρμάκης, Μιλτιάδης
[Προσπάθεια επαναχρησιμοποίησης εκκλησιαστικού κτιρίου με διατήρηση της αρχιτεκτονικής αλλά και με εισαγωγή νέας χρήσης. Η νέα χρήση θα στεγαστεί σε νέο κτίριο το οποίο τοποθετείται στην εξωτερική πλευρά του περιβολιού της μονής και λειτουργεί ως συνδετικό και διαχωριστικό στοιχείο ανάμεσα στη νέα και την παλιά χρήση. Η μονή αποκαθίσταται και στο εσωτερικό της. Τοποθετούνται μια βιβλιοθήκη εκκλησιαστικών κειμένων καθώς και χώρος παραμονής των καθηγητών. Η νέα πτέρυγα κελιών διατηρείται με την αρχική της χρήση (για μοναχούς). Προσπάθεια είναι η παράλληλη λειτουργία και των δύο χρήσεων (μοναστικής και λαϊκής) χωρίς να παρενοχλεί η μια την άλλη. Στο νέο κτίριο προβλέπονται δυο εργαστήρια συντήρησης και μια αίθουσα διαλέξεων με φουαγιέ, βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο].