Μια λειτουργία ως δίκτυο στους κενούς χώρους της πόλης : το φεστιβάλ κινηματογράφου - Αυγεράκη, Ελένη
[Η εργασία μελετά τι συμβαίνει όταν μια λειτουργία - συγκεκριμένα το φεστιβάλ κινηματογράφου - διασπάται σε δίκτυο μέσα στην πόλη. Η προσέγγιση-πρόταση συνίσταται στα παρακάτω σημεία: ορισμός των διαγραμμάτων ανάπτυξης, επιλογή της περιοχής, μετάβαση από το διάγραμμα σε δίκτυο τόπων. Απο τα στοιχεία που προκύπτουν ή συντίθενται, μελετούμε ποιά είναι εφήμερα και ποιά σταθερά, προσδιορίζοντας την ταυτότητα των τόπων και του δικτύου λειτουργικά και υλικά. Η σύγχρονη πόλη και συγκεκριμένα η Αθήνα, αντιμετωπίζεται ως δοχείο δράσεων και σημάτων, ένας χώρος στον οποίο συνυπάρχουν πολλαπλά δίκτυα, αξιοποιήσιμο και άξιο λόγου. Σε μία διαδικασία "ανακάλυψης" της πόλης, μέσα από μια εφήμερη λειτουργία, το βλέμμα και η εικόνα παίζει βασικό ρόλο. Στα πλαίσια διερεύνησης τόπου-διαγράμματος-λειτουργίας μελετήθηκαν τρείς εναλλακτικές περιπτώσεις χωροθέτησης και ανάπτυξης του φεστιβάλ στην καλλιθέα, τα Πετράλωνα και το κέντρο της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση δίνονται προτάσεις εφήμερων κατασκευών μικρής κλίμακας, η μορφή και η υλικότητα των οποίων καθορίζεται από τον τόπο και την μορφή του δ