Βιοκλιματικές αρχές σχεδιασμού σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Ρόδο - Περνάρη, Βάνα
["Στη διπλωματική εργασία γίνεται η μελέτη μιας ξενοδοχειακής μονάδας 50 κλινών στην περιοχή Αγ. Αγάθης στη Ρόδο. Βασική επιδίωξη ήταν η εξοικονόμιση ενέργειας μέσω παθητικών και ενεργειακών συστημάτων που θα εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν τις καλύτερες φυσικές συνθήκες άνεσης (αερισμό-δροσισμό-φώς). Αυτό διότι η μεγαλύτερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι διατίθεται για την εξυπηρέτηση τουριστικών αναγκών και τη λειτουργία κλιματισμού στις τουριστικές μονάδες"].