Νέος σταθμός υπεραστικών λεωφορείων στην Μεταμόρφωση - Καραλή, Κωνσταντίνα
[Η παρούσα διπλωματική έχει ως αντικείμενο μελέτης το νέο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) στην Αθήνα, που χωροθετείται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Το πόνημα παραμένει σε επίπεδο προμελέτης, ασχολείται δηλαδή περισσότερο με ζητήματα έρευνας, χωροθέτησης και κτιριολογικού προγράμματος του σταθμού, κεντρικής ιδέας και γενικής διευθέτησης των λειτουργιών. Εστιάζει έτσι περισσότερο σε ζητήματα πόλης-πολεοδομικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής σύνθεσης σε επίπεδο master-plan, και λιγότερο σε ειδικά λειτουργικά και κατασκευαστικά θέματα].