Νέα χρήση για το εργοστάσιο "Βότρυς" : πολυλειτουργικό κέντρο ψυχαγωγίας - Καλτέκη, Καλλιόπη
["Το παρόν τεύχος αποτελεί συνοπτική περιγραφή της αρχιτεκτονικής πρότασης για νέα χρήση του παλιού εργοστασίου "Βότρυς" στις 3 Γέφυρες. Η αρχιτεκτονική πρόταση περιέχει νέα κτίρια, που συνδιάζονται αρμονικά με μέρος των παλαιών, για να αποτελέσουν ένα ενιαίο χώρο εξέλιξης συνδεομένων δραστηριοτήτων. Έτσι αναπτύσεται ένα πολυλειτουργικό κέντρο ψυχαγωγίας που θα εξυπηρετεί και θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή. Οι νέες σύγχρονες χρήσεις αφενός θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και επαρκή λειτουργικότητα του κέντρου και αφετέρου θα διατηρήσουν και θα αναδείξουν τον ιστορικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του χώρου. Η μελέτη αποτελεί παράλληλα μια προσπάθεια προσέγγισης του ευρύτερου ζητήματος της επανάχρησης παλαιών κτιρίων, με αρχιτεκτονικό και μορφολογικό ενδιαφέρον και του τρόπου της ομαλής ένταξής τους στο σύγχρονο περιβάλλον της πόλης"].