Αρχαιολογικό μουσείο στη Δήλο - Βρέζας, Αλέξανδρος
[" Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου που τον καθιστούν ιδιαίτερο τόπο, υπήρξαν τα βασικά στοιχεία που όρισαν το είδος της επέμβασης. Η μοναδικότητα του τοπίου (φυσικού και αρχαιολογικού), το αίσθημα της περιπλάνησης και της εγκατάλειψης, καθώς και η βασική επιθυμία για διακριτικότητα στην επέμβαση, όρισαν την διάσπαση του νέου μουσείου σε δύο επίπεδα"].