Πρόταση για σύγχρονο μοναστήρι στη Λέσβο - Καλλιπολίτης, Κωνσταντίνος
["Η παρούσα διπλωματική έχει ως θέμα της την συνθετική μελέτη μιας σύγχρονης ιεράς μονής στην περιοχή Αγίου Δημητρίου στην Αγιάσο Λέσβου. Η επιλογή του θέματος προέκυψε από την επιθυμία μας να προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε τον τρόπο που οι αρχιτεκτονικές μορφές διευκολύνουν τον άνθρωπο να προσεγγίσει το Θείο. Η μελέτη για τη σύνθεση τοπυ μοναστηριού ήταν αφορμή να αναζητήσουμε τρόπους απόδοσης του θρησκευτικού συναισθήματος στην αρχιτεκτονική"].