Σιδηροδρομικός σταθμός προαστειακού τρένου στο Λαύριο - Θεοτοκάτου, Ελένη
["Τα τελευταία χρόνια, η πόλη του Λαυρίου φαίνεται να ανακτά σημαντικό ρόλο στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Το αντικείμενο διαφόρων μελετών που αφορούν στο Λαύριο, αποτέλεσαν για πολλά χρόνια, οι τρόποι με τους οποίους το Λαύριο θα μπορούσε να μεταλλαχθεί σε νεκρή βιομηχανική πόλη, σε μια περιοχή που θα συγκεντρώνει πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά ταυτόχρονα θα συμμετέχει στο ευρύτερο δίκτυο μεταφορών της Αττικής. Παράλληλα, στο Λεκανοπέδιο αλοκληρώνονται έργα μελέτης κλίμακας, όπως η επέκταση του λιμανιού στο βόρειο τμήμα, η κατασκευή του άξονα Σταυρού-Σουνίου και η μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα. Τα παραπάνω, συμβάλλουν στην ανάδειξη της πόλης του λαυρίου και τονίζουν την αναγκαιότητα ανάδειξής του ως σημαντικό κόμβο μεταφορών. Η σχέση του Λαυρίου με το σιδηρόδρομο υπήρξε ιδιαίτερη, μιά και η σιδηροδρομική σύνδεση της πόλεως με την Αθήνα, το 1883, ήταν από τις πρώτες της χώρας. Σκοπός της εργασίας είναι ο σχεδιασμός του τερματικού σιδηροδρομικού σταθμού του προαστιακού τραίνου στο Λαύριο, ο συσχετισμός του με τις συμπληρωματικές δραστηριότητες που αναπτύσονται παράλληλ