Στο όριο της πόλης : κτιριακή παρέμβαση σε παλιό λατομείο στο Γαλάτσι - Κατσουνωτός, Θεόδωρος
["Τα Τουρκοβούνια έχουν συνδέσει την ιστορία τους με συνεχείς μετακινήσεις χωμάτων και μπαζών. Οι αυξημένες δραστηριότητες λατόμευσης στις προηγούμενες δεκαετίες έχουν στιγματίσει το φυσικό τοπίο μή αναστρέψιμο. Το νταμάρι εκφράζει την "παρουσία" ενός κενού, μιας αφαίρεσης. Τα "μέλη" λοιπόν του νταμαριού έχουν ενσωματωθεί σε σπίτια που χτίστηκαν από τα υλικά του σ'όλη την πόλη. Τα κτίρια-συστατικά της πόλης, ανασυνθέτουν τα φυσικά υλικά που πήγασαν από το νταμάρι και τα μετατρέπουν σε κάτι τεχνητό-την αρχιτεκτονική. Το νταμάρι είναι κατά κάποιον τρόπο λοιπόν ο μεσάζοντας ανάμεσα στην φύση και την πόλη. Αποτελεί όργανο μιας συνεχούς μετάγγισης που εκφράζεται με την καταστροφή της πρώτης και την μεταμόρφωση της στην δεύτερη..Το λατομείο εκτός από μια ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στο φυσικό και το αστικό, μετατρέπεται σε μια τάφρο που εμποδίζει την ώσμωση του ενός στοιχείου στο άλλο. Η παραπάνω θεώρηση γεννά από μόνη της την έννοια της γέφυρας, του στοιχείου εκείνου δηλαδή που αναπτύσσεται στην μεταβατική ζώνη του λατομείου και που επιτρέπει την διαρροή από την πόλη προς την φύσ