Ήπια πολεοδομική παρέμβαση στο νησί Κάλαμος - Κουλουμπή, Σπυριδούλα
["Η διπλωματική αυτή εργασία έχει σαν θέμα της το νησί Κάλαμος το οποίο βρίσκεται στα Επτάνησα και υπάγεται στο νομό Λευκάδος. Έχει σαν στόχο να προτείνει λύσεις που θα βοηθήσουν το νησί να ξεφύγει από την πορεία ερήμωσης που αυτό ακολουθεί μέσα από διαδικασίες που ενισχύουν και αναδεικνύοθν τον τοπικό παράγοντα, με μια παράλληλη προσπάθεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες που σήμερα προκύπτουν. Η μελέτη επικεντρώνεται στον οικισμό Κάλαμο που είναι και ο μεγαλύτερος. Σημεία επέμβασης: τουριστικές κατοικίες στην περιοχή Αγραπιδιά, ο μύλος στην Αγραπιδιά, οινοποιείο μικρής παραγωγής, συμπληρωματικές χρήσεις-ενίσχυση κέντρου"].