Σχεδιάζοντας για την ανατολική τάφρο του Ηρακλείου - Στεφανοπούλου, Κατερίνα
["Σε μιά σύγχρονη πόλη όπως το Ηράκλειο, η ανάγκη επανασχεδιασμού του δημόσιου χώρου και ιδιαίτερα όταν αυτός είναι το αναγεννησιακό σύνολο τείχος - τάφρος, είναι επιτακτική. Βασικός στόχος είναι το παραπάνω μοναδικό ιστορικό μνημείο να αναδειχθεί και να αποτελέσει ενεργό τμήμα της καθημερινής ζωής, συνδέοντας παλιά και νέα πόλη. Περιοχή μελέτης είναι η αν. τάφρος του Ηρακλείου που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο, την Πλατεία Ελευθερίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το λιμάνι. Από την περιοχή απομακρύνονται ιδιωτικές χρήσεις και ο αυτοκινητόδρομος Ικάρου, που διασχίζει και τεμαχίζει τον χώρο, μετατρέπεται σε βασικό πεζόδρομο. Στον χώρο της τάφρου, επιλέξαμε να χωροθετήσουμε μια Δημοτική θεατρική σχολή, εργαστήρια για νέους και παιδιά, εστιατόριο-αναψυκτήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Το παλιό εργοστάσιο των αλευρόμυλων επαναχρησιμοποιείται ως μουσείο του εαυτού του, ενώ ένα ερειπωμένο εργοστάσιο μετατρέπεται σε θερινό σινεμά. Η τάφρος αντιμετωπίστηκε σαν ένα ενιαίο πάρκο που συνδέεται με το υπόλοιπο σύνολο. Από διάφορα σημεία επικοινωνεί άμεσα με το κέντρο της πόλης και τ