Παρέμβαση στην τάφρο "Contra Fossa" Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας - Παρασκευόπουλος, Γιώργος
["Η πλατεία Σπιανάδα της Κέρκυρας είναι η μεγαλύτερη της πόλης και ο κυριότερος χώρος αναφοράς της. Χωρίζει τον κύριο αστικό ιστό από την περιοχή του παλιού φρουρίου. Η ιδιόμορφη και τεράστια αυτή πλατεία χαρακτηρίζεται από το μεγάλο μέγεθος, την πυκνή βλάστηση καθώς και την απουσία ολοκληρωμένης διαμόρφωσης. Επεμβάσεις διαφορετικών εποχών έχουν συμβάλει στην σημερινή της εικόνα πράγμα που την καθιστά διατηρητέα αλλά και μή ικανή να αποτελέσει κεντρικό αστικό χώρο με λειτουργίες σύγχρονες. Η περιοχή "Ακταίον" αποτελεί το όριο της Σπιανάδας προς το φρούριο (τάφρος Conta Fossa) και τον όρμο της Γαρίτσας..Προτείνεται λοιπόν: η εκτεταμένη συντήρηση των τειχών και των προμαχώνων, η αποκατάσταση των χωμάτινων πρανών μέσα στην τάφρο, η επαναδημιουργία της Strada Copetra (του διαδρόμου κατά μήκους του τείχους που προστάτευε τους αμυνόμενους που σήμερα θα είναι ο φυσιολογικός και κύριος περίπατος κατά μήκους του τείχους), η σύνδεση με διαδρόμους και εξέδρες της τάφρου με το ναυτικό όμιλο και το φαληράκι.."]