Η ιστορία μιας πόλης σε ένα κτίριο : το βιομηχανικό συγκρότημα " Καλαμάρης ΑΕ" στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης - Αντωνιάδης, Ηράκλειτος
["Η διπλωματική αυτή εργασία ξεκίνησε με το ενδιαφέρον για το εργοστάσιο "Καλαμάρη" στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Ένα κτιριακό συγκρότημα αλευροποιείας και κλωστουφαντουργίας που τα πρώτα του κτίρια χρονολογούνται από το 1880 ενώ τα τελευταία στα τέλη του 20ου αιώνα. Μετά την αποτύπωση των σημαντικότερων και διατηρητέων κτιρίων, ως μια προσπάθεια κατανόησης των φάσεων της εξέλιξης του, έγινε μια συνολική πρόταση για την αξιοποίηση του και την ισχυροποίηση ορισμένων υπαρχουσών χρήσεων, όπως ενός επισκευαστηρίου μικρών σκαφών (ταρσανά) και ενός εργαστηρίου ζωοτροφών. Οι βασικές κατευθύνσεις της πρότασης ήταν η επαναδραστηριοποίηση του κυλινδρόμυλου μέσα σε ένα κύκλο παραγωγής αλεύρου από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν, η ένταξη ορισμένων χρήσεων εξυπηρέτησης της γειτονιάς και κάποιων πιό υπερτοπικών που θα αφορούν ολόκληρη την πόλη.Η εργασία επικεντρώνεται στο πιο πρόσφατο από τα κτίρια του συγκροτήματος μέσα στο οποίο εντάσσεται μια διαδρομή που αποτελεί ερμηνεία και αναγνώριση της ιστορίας της Μυτιλήνης"]