Σχολή αργυροχοΐας στο Λαύριο - Κορδίστα, Στυλιανή
[Το Λαύριο είναι ένας τόπος με άμεση σχέση με το υπέδαφος από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Η περιοχή του θορικού συμβολίζει τον πολιτισμό με το γραμμικό θέατρο, και τηντεχνολογία και το εμπόριο με τα πλυντήρια επεξεργασίας μεταλλευμάτων και το βιομηχανικό χωριό. Οι μορφές αυτές που χαρακτηρίζουν την περιοχή, αποτέλεσαν συνθετικά στοιχεία (συμβολικά) για τη σχολής. Κύριο στοιχείο της σύνθεσης είναι ο έντονα γραμμικός όγκος των κυρίων λειτουργιών της σχολής (αίθουσες-εργαστήρια) με χαρακτήρα αναλημματικού τοίχου. Το κτίριο αποτελεί μέρος της πορείας προς τον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού και στόχος του είναι να αποτελέσει διέξοδο για τους νέους της περιοχής και αφορμή για προσέλκυση εκπαιδευτικού τουρισμού καθώς και η ανάδειξη του Λαυρίου.]