Αρχαιολογικό μουσείο στην περιοχή του Βουθρωτού των Αγίων Σαράντα - Νότης, Απόστολος
[Το Βουθρωτό βρίσκεται στη χερσόνησο των εξαμηλίων που αρχίζει λίγα χιλίομετρα νότια των Αγίων Σαράντα και βρέχεται δυτικά από το Ιόνιο Πέλαγος, ανατολικά από τη λίμνη του Βουθρωτού και νότια από τον ποταμό Βιβώριο, που συνδέει τη λίμνη με τη θάλλασα. Το μόνο κομμάτι γής που συνδέει το λόφο με το υπόλοιπο της χερσονήσου βρίσκεται δυτικά και έχει τη μορφή του λαιμού. Ο λόφος έχει μήκος 400 μέτρα και πλάτος 45 μέτρα. Σκοπός μου ήταν η κατασκευή ενός αρχαιολογικού μουσείου, όχι με την έννοια της αποθήκης, όπου θα αποθηκέυονται κάποια από τα ευρήματα, αλλά η δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάζει και θα αναδεικνύει τα αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα, και που θα μπορέσει να δώσει και κάποια από τη χαμένη ζωντάνια στην πόλη. Ένας χώρος που θα συνδιάζει διάφορες λειτουργίες και θα απευθύνονται όχι μόνο στους ειδικούς αλλά σε όλους τους ανθρώπους και σε όλες τις ηλικίες.]