Σταθμός υπεραστικών λεωφορείων στη Χαλκίδα - Παράσχος, Ελευθέριος
[Ο υπάρχων σταθμός υπεραστικών λεωφορείων στη Χαλκίδα είναι μικρός, μή λειτουργικός, προκαλώντας προβλήματα ρύπανσης και κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη. Προκειμένου να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, αυτός θα μετεγκατασταθεί σε ένα κομβικό σημείο στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος. Ο σταθμός θα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις λειτουργίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των εργαζομένων σε αυτόν (αφορούν τους χώρους των εργαζομένων και τους χώρους που κινούνται τα λεωφορεία) όσο και τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από αυτόν. Στόχος της μελέτης ήταν να εκφραστεί με τον πιό ξεκάθαρο τρόπο η ταυτότητα και η λειτουργική ουδετερότητα του συγκροτήματος που θα ονομάζεται σταθμός υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Χαλκίδας. Η πρόταση είχε ως κεντρικό συνθετικό άξονα την πορεία-τροχιά που διαγράφει το λεωφορείο, από την στιγμή που θα εισέλθει στον σταθμό, έως την στιγμή που θα εξέλθει από αυτόν. Αυτή η κίνηση του λεωφορείου είναι που μορφοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σταθμού, οργανώνοντας, ταυτόχρονα και τις