Ενυδρείο στην Καστέλλα - Καραγιάννη, Ευστρατία
["Στο πρώτο στάδιο της εργασίας, συγκεντρώσαμε στοιχεία λειτουργικά, μορφολογικά, εγκαταστάσεων και κατασκευαστικά, από άλλα ενυδρεία. Με βάση τις πληροφορίες αυτές, επισημάναμε τα βασικά στοιχεία που έπρεπε να λάβουμε υπ'οψιν μας. Με γνώμονα τα στοιχεία αυτά και ορισμένες βασικές αρχές που θέσαμε, επιλέξαμε την περιοχή επέμβασης. Η περιοχή αυτή είναι η "Πλάζ Βοτσαλάκια"..Είναι ένα υπόσκαφο κτίριο, με μικρής κλίμακας είσοδο που διαμορφώνεται πάνω στην πλατεία Belvedere. Κυρίαρχο στοιχείο της πλατείας είναι η μεγάλη δεξαμενή των δελφινιών..Το κτίριο μας έχει ένα κεντρικό ζωτικό χώρο, διακριτικά φωτιζόμενο με οπέα, από τη στάθμη της πλατείας, γύρω από τον οποίο διατάσονται όλες οι λειτουργίες του ενυδρείου. Σημαντικό στοιχείο στην σύνθεση μας είναι τα βράχια, που κρατάμε στις παρειές, επιδιώκοντας να δώσουμε ακόμα πιό έντονα την εντύπωση ότι βρισκόμαστε στο εσωτερικό μιάς σπηλιάς, στο βυθό της θάλασσας. Η ιδέα μας ήταν, ξεκινώντας από την στάθμη της πλατείας να βυθιστούμε με μιά ελικοειδή κίνηση έως την χαμηλότερη στάθμη μέσα από σιδερένιες γέφυρες και μεγάλα πλατύσκαλα-ενυδρεία-ε