Επανάχρηση βιομηχανικού συγκροτήματος στη Νάουσα ως κέντρου υφάσματος - Δουδούμη, Ειρήνη
["Το συγκρότημα Λόγγου-Κύρτση-Τουρπάλη είναι η πρώτη κλωστοϋφαντουργία της Μακεδονίας. Ιδρύθηκε το 1875. Λειτούργησε μέχρι το 1936 οπότε και καταστράφηκε από μια μεγάλη φωτιά. Λειτούργησε με υδροηλεκτρική ενέργεια παρεχόμενη από τον ποταμό Αράπιτσα. Η επέμβαση στηρίχθηκε σε στοιχεία που υπαγορεύτηκαν από τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του συγκροτήματος, τη διαδικασία παραγωγής του εργοστασίου και τον τρόπο λειτουργίας του, καθώς και σε στοιχεία της σημερινής μορφής του. Η κεντρική συνθετική ιδέα βασίστηκε στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των επιμέρους κτιρίων του συγκροτήματος, στη σχέση του κλειστού με τον υπαίθριο χώρο και στον άξονα κίνησης του κτιρίου του κλωστηρίου που αποτελεί και το κύριο σημείο επέμβασης"].