Εισαγωγή στο σημασιολογικό ιστό - Αντωνίου, Γ. (Κλειδάριθμος, 2009)
"Η ανάπτυξη του Σημασιολογικού Ιστού με περιεχόμενο αναγνώσιμο από υπολογιστές αναμένεται να φέρει επανάσταση στον Παγκόσμιο Ιστό και τη χρήση του. Το βιβλίο "Εισαγωγή στο Σημασιολογικό Ιστό" έχει στόχο να αποτελέσει σημείο εκκίνησης και ταυτόχρονα οδηγό σε αυτόν το νεοσύστατο επιστημονικό τομέα, παρέχοντας μια περιγραφή των βασικών ιδεών, γλωσσών, και τεχνολογιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως διδακτικό βιβλίο σε προπτυχιακό επίπεδο όσο και για αυτοδιδασκαλία από επαγγελματίες, και περιλαμβάνει ασκήσεις, περιγραφές εργασιών, καθώς και παραπομπές σε σχετικό διαδικτυακό υλικό. Η εστίαση στις βασικές έννοιες και τεχνικές επιτρέπει στους αναγνώστες να προχωρήσουν σύντομα στη δημιουργία δικών τους εφαρμογών." -- Οπισθόφ.