Τα νέα αστικά τοπία και η ελληνική πόλη (Επιστημονική βιβλιοθήκη (Κριτική), 2006)
Στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα, οι πόλεις και τα αστικά τοπία μετασχηματίζονται για να απαντήσουν στην πρόκληση των συνθηκών της οικονομικής και πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης, να αντιμετωπίσουν τον εντεινόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των πόλεων και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των μεταμοντέρνων κοινωνιών. Σ' αυτή τη διαδικασία εγείρονται βασικά ερωτήματα: Ποια είναι τα αναδυόμενα νέα τοπία της μεταβιομηχανικής πόλης και ποια τα βασικά χωρικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά τους; Πώς μπορούν να ταξινομηθούν τα νέα Αστικά Τοπία; Ποιες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, ποιες αστικές πολιτικές, ποιες διαδικασίες παραγωγής του χώρου και πώς, ενθαρρύνουν τη δημιουργία των νέων αστικών τοπίων; Το βιβλίο επιχειρεί να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα. Αποτελεί συλλογικό πόνημα δώδεκα συγγραφέων -΄Ασπα Γοσποδίνη, Ηλίας Μπεριάτος, Αναστασία Λουκαΐτου-Σιδέρη, Λίλα Λεοντίδου, Δημήτρης Καρύδης, Γιάννης Αίσωπος, Ιωσήφ Στεφάνου, Κωνσταντίνος Σερράος, Βύρων Ιωάννου, Σοφία Αυγερινού-Κολώνια, Ρένα Κλαμπατσέα και Βίλμα Χαστάογλου. [..]