Μεθοδολογία εμπειρικής έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες : ανάλυση δεδομένων με τη χρήση του SPSS 13 - Νόβα-Καλτσούνη, Χριστίνα (Βιβλιοθήκη κοινωνικής επιστήμης και κοινωνικής πολιτικής (Gutenberg), 2006)
Το παρόν βιβλίο καλύπτει τις βασικές προσεγγίσεις των μεθόδων και των τεχνικών που χρησιμοποιούνται από τους ερευνητές των κοινωνικών επιστημών και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για σπουδαστές και νέους ερευνητές αυτού του χώρου. Η συγγραφέας του, αφού κάνει μια εκτενή αναφορά στις μεθόδους και τα είδη των ερευνών, καθώς και στα φιλοσοφικά-μεθοδολογικά ρεύματα από τα οποία αυτά προσδιορίζονται, περιορίζεται και εμβαθύνει στη λεγόμενη «ποσοτική» μεθοδολογία έρευνας. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζεται η διαδικασία (κύκλος) της έρευνας, από την επιλογή ενός ερευνητικού προβλήματος, τη διατύπωση ερευνητικών υποθέσεων/ερωτημάτων, την επιλογή των ερευνητικών εργαλείων, την επιλογή του δείγματος, τη συλλογή και καταχώρηση των ερευνητικών δεδομένων, μέχρι τη στατιστική ανάλυση και ερμηνεία αυτών των δεδομένων.