Εφαρμοσμένη υδραυλική : ροή υπό πίεση και με ελεύθερη επιφάνεια - Στάμου, Αναστάσιος Ι. (Παπασωτηρίου, 2012)
Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει τις βασικές γνώσεις Εφαρμοσμένης Υδραυλικής που χρειάζεται να αποκτήσουν οι σπουδάστριες και σπουδαστές για να κατανοήσουν στη συνέχεια των σπουδών τους τα μαθήματα της κατεύθυνσης του υδραυλικού μηχανικού και να θέσουν τις βάσεις για να επιλύουν ως διπλωματούχοι μηχανικοί πρακτικά προβλήματα υδραυλικών έργων. Το βιβλίο αποτελείται από 9 κεφάλαια. Στο 1ο κεφάλαιο συνοψίζονται οι απαιτούμενες βασικές γνώσεις Μηχανικής Ρευστών και στo 2ο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι κατανομές των τάσεων και των ταχυτήτων ροής κοντά σε στερεό όριο. Στo 3ο κεφάλαιο πραγματοποιείται η θεωρητική ανάλυση της ροής σε σωλήνες, στo 4ο κεφάλαιο επιλύονται πρακτικά προβλήματα ροής σε σωλήνες και στο 5ο κεφάλαιο περιγράφεται η ροή σε αγωγούς μη-κυκλικής διατομής. Στο 6ο κεφάλαιο πραγματοποιείται εισαγωγή στις βασικές έννοιες της ροής με ελεύθερη επιφάνεια, στο 7ο κεφάλαιο αναλύεται θεωρητικά η ομοιόμορφη ροή, στο 8ο κεφάλαιο περιγράφεται η κρίσιμη ροή και οι εφαρμογές της, και στο 9ο κεφάλαιο επιλύονται πρακτικά προβλήματα ροής με ελεύθερη επιφάνεια.