Φωτοβολταϊκά συστήματα : από τη θεωρία στην πράξη - Δέρβος, Κωνσταντίνος (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Ε.Μ.Π., 2013)
Το βιβλίο αυτό παρέχει τις απαραίτητες εισαγωγικές, θεωρητικές και πρακτικές, γνώσεις για τα φωτοβολταϊκά συστήματα και τη φωτοβολταϊκή τεχνολογία. Απευθύνεται στους μηχανικούς των διαφόρων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό της πολιτικής των ΑΠΕ, στους μηχανικούς που απασχολούνται επαγγελματικά στον τομέα αυτό και θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, σε εγκαταστάτες, χρήστες, καθώς και σε όσους προτίθενται να επενδύσουν στην παραγωγή ήπιων μορφών ενέργειας και επιθυμούν να γνωρίσουν εις βάθος τα απαιτούμενα θέματα φυσικής, υλικών, τεχνολογίας, και λειτουργίας των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Τέλος, απευθύνεται σε φοιτητές Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για τον τομέα της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας. -- [Από το οπισθόφυλλο].